Anders Eten | Over Anders Eten
248
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-248,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Over Anders Eten

Workshops

Workshops

Banting/LCHF

Banting/LCHF

Aroma Touch

Aroma Touch

a

Banting/LCHF

Een introductie: wat is “Banting”?

 

William Banting was een Engelse begrafenisondernemer die obees was en heel graag af wilde vallen. In het jaar 1862 bracht hij een bezoekje aan zijn dokter, William Harvey, die hem een voedingsplan adviseerde dat veel vet bevatte en maar heel weinig koolhydraten. Door dit voedingsplan te volgen bereikte Banting zo’n opmerkelijk gewichtsverlies, dat hij een open brief schreef aan het grote publiek, de “Letter on Corpulence”, wat in een groot gebied verspreid werd. Doordat meer mensen dit voedingspatroon gingen volgen om zodoende gewicht te verliezen, werd de term “banting” of “to bant” een begrip.

 

Hoe we oorspronkelijk in de oertijd aten
Banting ontdekte wat de vroegere mens 200.000 jaar geleden at. Gerespecteerde biologen, genetica, paleoanthropologen en theoreten geloven dat de menselijke genen nauwelijks veranderd zijn sinds het bestaan van de mensheid op aarde. Als je de gehele historie van de mens in een dag zou samenvatten, dan hebben we slechts 5 minuten cereals en granen gegeten en suiker slechts 5 seconden, een zeer korte tijd van ons totale bestaan dus. Na het succes wat William Banting bereikte met het eten van een koolhydraatarm voedingspatroon, werd het zgn. “banting” dieet de standaard behandeling voor overgewicht in vrijwel alle Europese en Noord-Amerikaanse medische opleidingen. Maar in 1959 werd het uitgesloten uit vrijwel alle medische boeken en boeken over voeding.

 

De desastreuze dieetvoorschriften
In 1977 publiceerde de Amerikaanse regering de “Dieet Doelen” voor de Verenigde Staten, een stel voorschriften dat een dieet promootte, dat hoog was in koolhydraten en laag in vet, precies het tegenovergestelde van het dieet dat we gevolgd hebben zo lang als de mensheid bestaat. Aanbevolen werd om 6 tot 11 porties graan per dag te eten en suiker was absoluut prima om overal aan toe te voegen. Dit dieet werd vervolgens bijna overal in de Westerse wereld overgenomen en een overvloed aan vetarme producten verschenen in de schappen van de supermarkt. Dit had desastreuze gevolgen voor het effect dat het had op onze gezondheid. Sinds begin jaren ’80 zijn het aantal gevallen van obesitas en diabetes rap gestegen. Kunnen we dit echt toevallig noemen?

 

Een algemene misvatting
Er is een algemene misvatting, dat het eten van vet, vooral verzadigd vet, slecht voor je is en dat het een primaire oorzaak is van hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en obesitas. Dit is gewoon niet waar en was gebaseerd op een gebrekkig onderzoek door Ancel Keys in 1953. De waarheid is dat een dieet rijk aan koolhydraten, met name geraffineerde koolhydraten en suiker de oorzaak van obesitas, diabetes, evenals andere chronische ziekten zijn. Plantaardige (zaad) olie en derivaten daarvan zoals margarine zijn ook een factor die bijdragen tot hart-en vaatziekten, hoewel fabrikanten ons precies het tegenovergestelde vertellen.

 

Maar hebben we dan geen koolhydraten nodig om te overleven?
Het antwoord is nee. Dit kan een verrassing voor je zijn, maar van de drie macronutriënten in onze voeding (eiwitten, vetten en koolhydraten), zijn alleen de koolhydraten niet-essentieel voor het menselijk leven. We kunnen niet meer dan een paar dagen goed functioneren zonder het eten van vet; zonder een adequate eiwitinname ontwikkelen we binnen een paar maanden eiwit-ondervoeding. Maar het vermijden van koolhydraten heeft, vooral bij degenen die overgewicht hebben, het meest gunstige effect van gewichtsverlies. Hoewel wij een constante aanvoer van glucose nodig hebben, kan het worden geproduceerd door de lever uit vet en eiwit en hoeft niet te worden ingenomen als koolhydraten in onze voeding.

 

De Cholesterol Mythe
Het gebruikelijke liedje van iemand die voor het eerst naar deze Banting (koolhydraatarm/vetrijke) leefstijl kijkt is “maar hoe zit het met mijn cholesterol?” Er is veel bewijs ter ondersteuning van het feit dat cholesterol niet de schuldige is van hart- en vaatziekten. Een beetje zoals een politieagent op de plaats delict wordt beschuldigd van de misdaad – cholesterol zal alleen vastkleven aan een ‘lekkende’ slagaderwand die is beschadigd door een ontsteking (door suiker) – om je te beschermen. Door het eten van koolhydraten en suiker blijven de bloedvaten ontstoken. Suiker is het meest ontstekingsbevorderende dat je in je mond kunt stoppen, en zal je blijven beroven van je gezondheid. Granen worden door het lichaam in suiker omgezet. Dus een voedingspatroon dat veel koolhydraten bevat zal zorgen voor stille ontstekingen in het lichaam, niet alleen in de slagaders, maar ook in de hersenen, lever, spijsverteringskanaal en gewrichten, hetgeen leidt tot veel van de chronische ziekten vandaag de dag die zogenaamd ‘onbehandelbaar’ zijn. Veel mensen merken in relatief korte tijd na het toepassen van de Banting/LCHF (koolhydraatarme/vetrijke) leefstijl een sterke verbetering van alle bovengenoemde klachten.

 

Er is een schat aan informatie en onderzoek waarom de Banting/LCHF leefstijl u helpt om gewicht te verliezen, een aantal gemeenschappelijke kwalen te verbeteren en uw energieniveau verhoogt.

 

Bron: www.realmealrevolution.com
a

Workshops

Workshop ‘Natuurlijk Medicijnkastje’

 

Tijdens deze workshop bespreek ik de voordelen en toepassingen van 10 van de meest gebruikte essentiële oliën ter ondersteuning van je gezondheid en zal ik ze onderbouwen met inspirerende verhalen uit eigen ervaring en mijn praktijk! Met deze oliën kun je zelf al snel aan de slag. Na aanschaf van een kit krijgt je uiteraard alle begeleiding in de vorm van documenten, toegang tot Deel&Help Appgroep en besloten FB groep.

We weten uit eeuwenoude documentatie (o.a. de bijbel), dat essentiële oliën reeds duizenden jaren geleden als medicatie gebruikt werden door koningen en koninginnen. De wijzen uit het Oosten brachten het ook mee: Frankincense (wierook) en Mirre, omdat ze wisten dat het voor een heel speciaal kindje was.

 

Het doel van deze workshop is om je kennis te laten maken met de kracht van 100% zuivere essentiële oliën om je zo te helpen de controle over je eigen gezondheid (weer) in eigen hand te nemen.

 

Ons huidige medicijnkastje zit vaak vol met synthetische en chemische pillen met (soms vervelende en gevaarlijke) bijwerkingen, terwijl er zoveel mooie en pure middelen uit de natuur bestaan!

 

Wil je (naast gezonde voeding) je klachten en kwaaltjes liever op een natuurlijke manier te lijf gaan zoals bv:

 • Wagenziekte / misselijkheid / buikklachten
  Hoofdpijn/keelpijn/buikpijn
  Hooikoorts
  Brandend maagzuur
  Opvliegers
  Schaafwondjes, verstuiking, kneuzing
  Insectenbeten
  Verbrand door de zon (zelf zonnebrand maken zonder schadelijke toevoegingen)
  Verkoudheid
  Spierpijn
  Oorontsteking
  Obstipatie
  Verstoorde nachtrust/Slapeloosheid
  Astma/bronchitis
  Etc

 

Ik zorg voor koffie/thee ☕️ en wat lekkers
De workshop is gratis.

 

Kom je gezellig (samen met een vriendin/buurvrouw/collega) luisteren, ruiken, ervaren, proeven en MAKEN?

Ik heb plek voor 6 personen, dus wees er op tijd bij‼️

Tijdens deze Olie Experience laat ik je kennismaken, ruiken, proeven met de essentiële oliën en leg ik je uit hoe je de oliën op de meest voordelige manier kunt bestellen.
Je bent van harte welkom om op deze inspiratie workshop aanwezig te zijn.

 

De oliën zijn na afloop vrijblijvend te bestellen.

AromaTouch

AromaTouch massage is een zeer bijzondere massagetechniek die is ontwikkeld door Dr. David Hill een vooraanstaand expert op het gebied van integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën.

 

WAT IS DE AROMATOUCH TECHNIEK?

 

dōTERRA’s AromaTouch™ techniek is een techniek om doTERRA’s essentiële oliën toe te passen. Er wordt gewerkt langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten (je ingewanden) van de rug tot aan de voeten. De toepassing heeft als doel het  zenuwstelsel van het lichaam te helpen in evenwicht te brengen. Het is een zachte manier van masseren, niet het harde kneedwerk. De essentiële oliën doen zijn werk.
dōTERRA betekent “gift van de aarde”

 

aromatouch_massage_techniek

WAT KAN DE AROMATOUCH TECHNIEK VOOR JE DOEN?

 

De massage bevat vier stappen: stress vermindering, versterken van uw immuunsysteem, ontstekingen in uw lichaam verminderen en het verbeteren van de communicatie tussen weefsel en organen via het zenuwstelsel (homeostase). Bij elk van de bovengenoemde stappen worden 2 etherische oliën gebruikt. Door de aromatische geuren die vrijkomen van de essentiële oliën van doTERRA zul je tijdens de massage merken dat het werkt voor lichaam en geest. De massage duurt ongeveer 45 minuten en is zeer ontspannend. Mede hierdoor ook zeer geschikt voor pijnbestrijding bij bijvoorbeeld reumapatiënten of bij kanker-patiënten.

 

Wil jij kennismaken met de ontspannende AromaTouch massage?

 

Maak dan nu een afspraak!
Bel of app naar 06-36320099 of mail naar anders_beleven@outlook.com onder de vermelding van “AromaTouch massage”. En ik ben benieuwd hoe jij het ervaart.

 

Wil jij meer weten over de essentiële oliën van doTERRA? Kom dan eens vrijblijvend naar een workshop of maak een afspraak voor een (gratis) 1 op 1 wellness gesprek.