Anders Eten | Easy mini cheesecakes
656
post-template-default,single,single-post,postid-656,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Easy mini cheesecakes

Easy mini cheesecakes

Easy mini cheesecakes: simpel en snel ‘no-bake’ snoeperijtje en ook nog eens laag in koolhydraten!

Ingrediënten (ca. 12 stuks)
Bodem:
25 gr gesmolten roomboter
50 gr geroosterde en gemalen pecannoten
30 gr amandelmeel

Cheesecake:
235 gr mascarpone
150 ml slagroom
1 tl vanillepoeder
1 el zoetstof zoals Stevia suiker

Fruitmix:
180 gr (diepvries) rood fruit mix
1 el zoetstof (optioneel)

Bereiding: start met de bodem
Meng de fijngemalen pecannoten met het amandelmeel en de gesmolten roomboter.
Gebruik een muffinvorm en zet hier papieren vormpjes in en verdeel het mengsel over 8-12 vormpjes.
(hoeveelheid cupcakes is afhankelijk van bodemdikte). Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepeltje en
plaats het daarna voor minimaal een half uur in de koelkast.

Cheesecake:
Meng de mascarpone met het vanillepoeder en de stevia. Spatel dit goed door elkaar. Klop in een andere kom
de slagroom en vouw daarna de slagroom luchtig door het mascarponemengsel.

Rood fruit topping:
Doe de rood fruit mix (evt. met de zoetstof) in een steelpannetje en zet dit op middelhoog vuur net zo lang tot het een jam-
achtige structuur heeft (5-10 minuten). Laat hierna afkoelen in de koelkast.

Opmaken van de cheesecakes:
Haal de muffinvormpjes uit de koelkast en spatel vervolgens het cheesecakemengsel bovenop de bodems.
Zet vervolgens voor minimaal een uur terug in de koelkast om op te stijven (in de vriezer kan evt ook)

Na een uur haal je de cheesecakes uit de koelkast/vriezer en verdeel je de friszurige roodfruit topping boven op het
cheesecakemengsel. Maak het evt. nog leuk af met een mini mint blaadje.

Dus komt er (onverwachts) iemand op bezoek, dan zet je binnen no-time deze feestelijke easy mini-cheesecakes op tafel.

Geniet ervan!