07 Jan Kipgehaktbrood
KIPGEHAKTBROOD
800 gram kipgehakt
1 fijngesnipperd sjalotje
½ fijn gesneden rode paprika
Flinke hand spinazie heel fijnsnijden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eieren
4 eetlepels amandelmeel (ipv paneermeel)
4 eetlepels verkruimelde feta
1 eetlepel oregano
1 tl zout
Flinke snuf peper
Rookvlees
Cakeblik bekleden met bakpapier. Oven verwarmen op 180 graden
Meng gehakt met de overige ingrediënten in een kom en sneed goed door.
Leg op de bodem van het bakblik wat plakjes rookvlees. Doe hier bovenop het gehaktmengsel en druk goed aan en dek het geheel af met wat plakjes rookvlees (dit voorkomt dat het gehakt teveel uitdroogt).
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor ca. 50-55 minuten. Haal het hierna uit de oven, laat het iets afkoelen en snijd er vervolgens plakken van.
De andere dag koud ook erg lekker of bak een plak even om en om kort aan in de koekenpan (zonder vet).