Anders Eten | Kipgehaktbrood
638
post-template-default,single,single-post,postid-638,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Kipgehaktbrood

Kipgehaktbrood

KIPGEHAKTBROOD

 

800 gram kipgehakt

1 fijngesnipperd sjalotje

½ fijn gesneden rode paprika

Flinke hand spinazie heel fijnsnijden

2 teentjes knoflook fijngesneden

2 eieren

4 eetlepels amandelmeel (ipv paneermeel)

4 eetlepels verkruimelde feta

1 eetlepel oregano

1 tl zout

Flinke snuf peper

Rookvlees

 

Cakeblik bekleden met bakpapier. Oven verwarmen op 180 graden

 

Meng gehakt met de overige ingrediënten in een kom en sneed goed door.

Leg op de bodem van het bakblik wat plakjes rookvlees. Doe hier bovenop het gehaktmengsel en druk goed aan en dek het geheel af met wat plakjes rookvlees (dit voorkomt dat het gehakt teveel uitdroogt).

Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor ca. 50-55 minuten. Haal het hierna uit de oven, laat het iets afkoelen en snijd er vervolgens plakken van.

De andere dag koud ook erg lekker of bak een plak even om en om kort aan in de koekenpan (zonder vet).