18 Mar Spinazieballetjes
Posted at 11:29h
in Recepten
Door een kleine aanpassing van het originele recept zijn deze spinazie/kaas volledig koolhydraatarm en ook glutenvrij.
Ingrediënten:
300 gr verse spinazie /
(of ca. 160 gr ontdooide diepvriesspinazie )
3 grote eieren (geklutst)
120 gram geraspte mozzarella kaas
115 gr amandelmeel
12 gr psyllium vezels – (het houdt de ingrediënten samen in een mooie ronde vorm)
Verse kruiden zoals bv peterselie of koriander
1 tl knoflookpoeder
1 tl zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de verse spinazie en verwijder de steeltjes
- Doe de overgebleven spinazieblaadjes in een kom en schenk hier kokend water over. Dek de kom af met een deksel en zet apart voor 3 minuten
- Spoel de spinazie af met koud water. Knijp met de handen het overtollige water zoveel mogelijk uit de spinazie en je houdt ca. 160 gram spinazie over
- Leg de spinazie op een snijplank, snij zo fijn mogelijk en doe het terug in de mengkom
- Voeg de geklopte eieren toe, de geraspte mozzarella, de verse kruiden, zout, knoflookpoeder, amandelmeel en de psyllium vezels. Wanneer je kaas niet erg zout is kun je ervoor kiezen om nog zout en peper toe te voegen.
- Mix dit goed door elkaar totdat het een substantie ontstaat waar je gemakkelijk balletjes van kan draaien.
- Is het mengsel te nat, voeg dan nog wat amandelmeel extra toe
- Draai mooie gelijkmatige balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat voldoende ruimte tussen de balletjes. Voldoende voor ca. 22 balletjes. 1 balletje is ca, 1 eetlepel
- Bak ca. 20-30 minuten op 200 graden totdat de balletjes goudgekleurd zijn.
- Serveer met een dip zoals bv (zelfgemaakte) aiolie, guacamole, mosterd of tzatziki