Anders Eten | mini aubergine pizza’s
627
post-template-default,single,single-post,postid-627,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

mini aubergine pizza’s

mini aubergine pizza’s

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht of snack! Deze heerlijke (vegetarische) koolhydraatarme mini pizza’s gemaakt van aubergine zijn hartstikke leuk om te maken en te serveren als snack of borrelhapje aan de visite.

Ingrediënten:

 • 1 grote aubergine
 • zout (om vocht uit de aubergine te onttrekken)
 • olijfolie
 • gedroogde Italiaanse kruiden
 • geraspte Parmezaanse kaas
 • grote bol mozzarella of mini mozzarella
 • knoflook
 • cherry tomaatjes (fijngesneden)
 1. Was en snij vervolgens de aubergine in 6-8 plakken van 2 cm dik. Plaats de aubergine plakjes op een dubbele laag keukenpapier en besprenkel de plakjes aubergine met zout. Laat dit 30 minuten staan.
 2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
 3. Dep de aubergine plakken (na het schoon spoelen met water) heel goed droog. Bekleed een rooster met bakpapier en leg hier vervolgens de plakken op en smeer ze in met olijfolie.
 4. Beleg de plakken met bv Parmezaanse kaas, knoflook, fijngesneden paprika en tomaat, leg er een stuk mozzarella op en doe er Italiaanse kruiden over. Topping uiteraard naar eigen keuze, zowel vegetarisch als met beetje salami en/of ham of beetje gehakt erg lekker.
 5. Bak de aubergine plakjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven (tot mozzarella voldoende gesmolten en lichtbruin is)

Recept is heel makkelijk van te voren klaar te zetten zodat je het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven zodra de visite er is.