Anders Eten | (koolhydraatarme) chocoladetruffels
624
post-template-default,single,single-post,postid-624,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

(koolhydraatarme) chocoladetruffels

(koolhydraatarme) chocoladetruffels

Benodigdheden: 

200 ml houdbare slagroom

250 gr pure chocolade (>72%, liefst zo puur mogelijk)

Walnoot (optioneel)

Essentiële olie: sinaasappel of pepermunt (optioneel)

Rauwe cacao

Bereiding:

Super simpel: chocola in stukken breken en in kom doen. Slagroom opwarmen (niet laten koken!), dit bij chocola schenken en goed doorroeren tot alle chocola gesmolten is. Stukjes (wal)noot erdoor (optioneel) en evt. een druppel essentiële olie naar keuze. Vervolgens ca. 2 uur in de koelkast zetten.

Daarna kleine balletjes draaien en door rauwe cacao halen of voor de variatie door gemalen kokos, fijngemalen noten (bv. pistache oid.)
Daarna in de koelkast bewaren! Smullen maar……