Anders Eten | Gazpacho
571
post-template-default,single,single-post,postid-571,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Gazpacho

Gazpacho

Deze Spaanse soep wordt koud gegeten. IJskoud!
 
Zojuist op het idee gebracht door m’n Spaanse zus (ze ís niet Spaans, ze woont er🤪).
 
Met het vooruitzicht op de tropische dagen had ik heel veel groenten in huis en zo ook alle ingrediënten voor deze heerlijk gazpacho. En meteen maar gemaakt dus! Hoe?
.
Ingrediënten:
1 ui
1 teentje knoflook
1 grote komkommer
2 groene paprika’s
5 tomaten
1 citroen (of essentiële lemon olie)
1/2 liter water
zout en peper
4 el olijfolie (of meer😊)
.
Bereiding:
Schil de ui en knoflook en hak ze in stukken. Schil de komkommer, haal de zaadlijsten uit de paprika’s en hak ook deze groenten in stukken. Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water, ontvel ze en hak ze in stukken. Pers de citroen uit. Pureer de groenten in de blender, voeg water, citroensap, zout en peper en olie toe en roer dit goed door elkaar. Serveer de soep ijskoud, desnoods met wat ijsklontjes.Naar smaak nog iets toevoegen.
.
Geniet ervan! Koolhydraatarm proof en je hebt meteen een berg groenten binnen en vetten.