Anders Eten | Lentequiche
557
post-template-default,single,single-post,postid-557,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Lentequiche

Lentequiche

Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden

Voor 4 – 6 personen

Ingrediënten deegkorst:
150 gr amandelmeel
35 gr sesamzaad
1 el psyllium vezels
1/2 tl zout
1 ei
60 gr boter

Kneed alles goed door elkaar, vet een schaal voor hartige taart in met boter (of bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier) en bekleed de vorm met het deeg. Zet weg in de koelkast.

Inhoud vulling:
2 grote puntpaprika’s
6 salade-uien / lente-uitjes
15 gr platte peterselie
25 gr verse bieslook
125 (runder)salami
4 middelgrote eieren
50 ml room
100 gr geraspte Parrano

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Snij de uitjes in ringetjes. Snij de peterselie grof en de bieslook fijn. Snij de salami in flinterdunne reepjes.
Klop vervolgens de eieren los met de room en peper naar smaak. Meng de paprika met de uitjes, peterselie, bieslook, salami en kaas door het eimengsel en giet het in de bakvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden en indien op temperatuur zet je de quiche voor 45 min in de oven en laat je ‘m goudbruin worden. Laat vervolgens de quiche 10 minuten staan voor je ‘m aansnijdt.

Eet smakelijk!