Anders Eten | Kip Alfredo met bloemkool
547
post-template-default,single,single-post,postid-547,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Kip Alfredo met bloemkool

Kip Alfredo met bloemkool

Kip Alfredo

Kip in een romige Alfredo saus is heerlijk met bloemkool in plaats van met pasta.

Wat heb je nodig (4 personen)

30 g boter of olijfolie 

150 g bacon (spekreepjes)

600 g kipfilet of dijfilet

4 tenen knoflook

200 g verse spinazie

zout en peper

475 ml crème fraiche

700 g bloemkool

100 g parmezaanse kaas

Bereiding:

Bak de spekreepjes in boter tot ze knapperig zijn en zet ze apart in een kommetje of op een bord. Bewaar het vet en bak in dezelfde pan de kip en de knoflook. Zet dit ook weg zodra de kip voldoende gaar is.

Doe vervolgens de spinazie in de pan en roerbak tot het slinkt, niet te ver. Zet ook apart. 

Doe nu de crème fraiche in de pan en laat het voor een paar minuten warm worden. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, de bacon, kip en spinazie toe en breng het op smaak met zout en peper. Doe de hittebron lager en laat het even sudderen terwijl je de bloemkool kookt. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, niet groter dan een walnoot. Je kan verse bloemkool gebruiken maar ook uit de diepvries. Kook de bloemkool een paar minuten in licht gezouten water. Laat het vervolgens goed uitlekken en voeg het toe aan het kipmengsel. Even goed doorroeren en smullen maar! Eet smakelijk! 

 

Tip: Maak iets meer, dan heb je de volgende dag ook nog wat!

 

Bron recept: www.dietdoctor.com