22 Nov Gevulde portobello’s
Naast dat de portobello heerlijk is, is het een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast is de portobello rijk aan vezels en koper.
De portobello niet wassen, maar eventueel schoonvegen met keukenpapier of een borsteltje. De portobello heeft van nature weinig vocht en een vlezige structuur en heeft een heerlijke, neutrale smaak die erg goed combineert met heel veel ingrediënten. Hij versterkt de smaak van andere ingrediënten op een natuurlijke manier. Omdat hij groot is, kun je de portobello bovendien makkelijk in plakken grillen of vullen. Maak je een gevulde portobello, let er dan op dat je de portobello altijd royaal vult en de vulling goed op smaak brengt.
Wat heb je nodig:
2 portobello’s
1 kleine rode ui
2 eieren
50 gr spekreepjes
2 snoeptomaatjes
handje (biologische) spinazie
olijfolie
geitenkaas (of evt feta)
zout / peper / oregano
Bereiding:
Serveer er evt. een frisgroene salade bij. Eet smakelijk!