Anders Eten | Mayonaise
424
post-template-default,single,single-post,postid-424,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Mayonaise

Mayonaise

Vandaag heb ik zelf mayonaise gemaakt, aangezien in de kant en klare veel suiker/glucosestroop en geraffineerde (plantaardige) olie zit. Geraffineerde oliën bevatten veel omega 6 en dat is ontstekingsbevorderend voor je lichaam. Beter om meer omega 3 te nemen (ontstekingsremmend).
Wist jij dit?

Ingrediënten:
1 heel ei
2 eidooiers
1 el Dijon mosterd
1 el citroensap
1 el Griekse yoghurt
120 ml (milde) olijfolie
120 ml gesmolten kokosolie
1/4 tl zout en peper
(andere kruiden c.q. knoflook naar keuze)

Alles (op kamertemperatuur) in een hoge beker doen en dan met de staafmixer goed mixen. Doe het vervolgens in een glazen pot en bewaar het in de koelkast.