Anders Eten | Koolhydraatarme Pizza
398
post-template-default,single,single-post,postid-398,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Koolhydraatarme Pizza

Koolhydraatarme Pizza

Ingrediënten (3 personen):

300 gram rundergehakt
1 ei
4 el lijnzaad (liever NIET de gebroken lijnzaad kopen, maar zelf malen met bv koffiemolen of vijzel)
Flinke el Italiaanse kruiden
Peper en zout

Bereiding:

Meng de ingrediënten door elkaar. Druk het mengsel plat in een (siliconen) bakvorm of op een bakplaat. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Eventueel vocht afgieten.

 Pizzasaus

 50 gr tomatenpuree
1/2 rode ui – zeer fijn gesneden
1 teentje knoflook – geperst
2 el olijfolie
2 tl oregano
50 ml (slag)room
Zout en peper

Bereiding:

Bak de uien en de knoflook in de olie gaar. Voeg de tomatenpuree, kruiden en room toe en verwarm de saus. Verdeel 3 eetlepels (of meer) over de gehaktbodem.

 (Als je de saus verdunt met 100 ml water krijg je een heerlijke pastasaus. Overgebleven saus kan worden ingevroren).

 Pizza verder beleggen met topping naar keuze zoals ham, salami, paprika, ui, mozzarella, tonijn etc.