Anders Eten | Koolhydraatarme Appeltaart
436
post-template-default,single,single-post,postid-436,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Koolhydraatarme Appeltaart

Koolhydraatarme Appeltaart

Voor 8 stukken:
(springvorm 20 cm doorsnee of rechthoekig bakblik)
4 eieren
50 gr Erythritol
1 tl kaneel
Snufje zout
200 gr amandelmeel / gemalen amandelen
1/4 tl wijnsteenbakpoeder
25 gr gesmolten roomboter
3-4 friszure appelen (bv. Elstar of Goudreinet)
2 el gehakte amandelen/snippers

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. De springvorm goed invetten.
De eieren met de erythritol, kaneel en zout mixen tot het wit/crèmig is. Vermeng het wijnsteenbakpoeder met het amandelmeel en mix dit met de gesmolten boter door het eimengsel. Net zo lang mixen/roeren totdat er een glad deeg ontstaat. Deeg in de springvorm doen en glad strijken.

Vervolgens de appels wassen, schillen, in dunne plakjes snijden. De partjes vervolgens in het deeg drukken en de gehakte amandelen/snippers erover strooien.

Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak voor ca. 15 minuten. Dek dan de appeltaart af met bakpapier en bak nog verder voor 20-30 minuten.
De appeltaart volledig af laten koelen en voor het serveren eventueel met erythritol poedersuiker bestuiven. Serveer dit met wat slagroom zonder suiker.

Enjoy!!