Anders Eten | Hollandaisesaus
420
post-template-default,single,single-post,postid-420,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Dit is de klassieke saus voor bij asperges, broccoli, vis en schaaldieren. Voor dit recept heb je geklaarde boter (ghee) nodig. Dat betekent dat de melkbestanddelen zijn verwijderd, waardoor de saus minder snel schift. Als je liever de boter gewoon smelt, voeg het dan aan het eind van het recept toe zonder het te zeven.

Ingredienten (voor 16 porties van 2 eetlepels)
350 gr boter
3 eetlepels water
1 eetlepel vers citroensap
1/2 theelepel zout
1/8 theelepel witte peper

Leg een vochtig stuk keukenpapier in een zeef en zet dit op een flinke maatbeker. Breng de boter in een klein pannetje op middelhoog vuur aan de kook tot het witte schuim naar de bodem zakt en de boter helder is (na ongeveer 8 minuten). Giet de boter door de zeef, zeg weg tot gebruik.
Meng de eidooiers en water au bain marie (in een kom boven en dus niet in zachtjes kokend water op middelhoog vuur) tot het mengsel in volume verdrievoudigd is. Voeg de boter in een dunne sliert al kloppend toe tot de saus dik wordt. Klop citroensap, zout en peper erdoor en serveer meteen.

Eet smakelijk!