Anders Eten | Frambozen “Spons”cake
442
post-template-default,single,single-post,postid-442,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Frambozen “Spons”cake

Frambozen “Spons”cake

Deze cake is lekker licht en gemaakt met kokosmeel.
Kokosmeel wordt steeds vaker gebruikt bij het bakken, aangezien het een goedkoper alternatief is dan amandelmeel en ook geschikt is voor mensen met een notenallergie.
Maar daar blijft het niet bij, kokosmeel wordt ook wel kokosvezels genoemd en het wordt dan ook ingezet voor een regelmatige stoelgang.
Andere mooie eigenschappen van kokosmeel zijn:
* Kokosmeel bevat geen gluten die de darm irriteren;
* Kokosmeel bevat de 8 essentiële eiwitten;
* 1 volle eetlepel kokosmeel bevat 10g vezels.

Ingredienten:
110 gr gesmolten roomboter
1/2 cup kokosmeel (=65 gr)
3-5 el Sukrin of Sweet Stevia Erythritol (of meer, naar smaak)
2 tl vanille
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
8 eieren
75 gr (bevroren) frambozen (of ander rood fruit naar smaak)

Bereiding:
1. Meng de gesmolten boter, kokosmeel, zoetstof, vanille en bakpoeder goed door elkaar tot een smeuïg geheel.
2. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng goed na elk ei.
3. Giet het beslag nu in een ingevette bakvorm.
4. Verdeel de frambozen gelijkmatig over het beslag en duw ze er een beetje in.
5. Bak de cake ca. 20-25 minuten of 180 graden in het midden van de oven.
6. Serveer met slagroom, yoghurt of wat extra (rood) fruit.