20 Aug Frambozen Chia Jam
Ingrediënten:
125 gr verse of diepvries frambozen (of ander rood fruit)
3 el chia zaadjes
1 tl citroensap (ik gebruikte 1 druppel lemon essentiële olie)
1 el Sukrin of Erythritol (of beter, laat het achterwege…)
80 ml water
Bereiding:
Als je diepvries frambozen gebruikt, laat ze dan ontdooien. Prak de frambozen met een
vork totdat je een mooie puree hebt.
Voeg de chia zaadjes, citroensap (of druppel lemon olie), zoetstof en water toe en mix
dit goed door elkaar.
Giet dit vervolgens in een glazen (weck)potje en zet het in de koelkast (na ca. 3 uur heeft het
een mooie dikke consistentie)
Zodra de jam klaar is, mix het dan nog een keer goed door elkaar en geniet ervan!
Lekker op een wafel, pannenkoek, door de Griekse yoghurt of op een (koolhydraatarme) cracker.