Anders Eten | Courgetti met kip-pesto gehaktballetjes
404
post-template-default,single,single-post,postid-404,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Courgetti met kip-pesto gehaktballetjes

Courgetti met kip-pesto gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 à 3 courgettes
  • 600 gr kipgehakt gekruid
  • 2 tl pesto
  • 6 el lijnzaad (zelf malen in een koffiemolen)
  • 200 gr geraspte mozzarella
  • 500 ml (slag)room
  • 4 el mascarpone
  • 2 el pesto
  • verse basilicum
Bereidingswijze:

  1. Doe het kipgehakt, de theelepel pesto, het gemalen lijnzaad en de geraspte mozzarella in een kom. Mocht je ongekruid kipgehakt hebben voeg dan ook wat peper en zout toe.
  2. Kneed het geheel goed om en vorm vervolgens gehaktballetjes van het mengsel. Bak de kip-pestoballetjes in een droge koekenpan rondom bruin en van binnen gaar.
  3. Doe de room, mascarpone en pesto bij de gehaktballetjes in de pan. Roer dit goed door en verwarm de roomsaus even kort door. Voeg een hoeveelheid verse basilicum naar smaak toe.
  4. Maak met een Spirelli de courgetteslierten en roer deze vervolgens goed door de saus.
  5. Maak de borden op en strooi er tot slot wat parmezaanse kaas over.
  6. Serveer er eventueel een frisse groene salade bij.