Anders Eten | Chocolaatjes met pindakaasvulling
440
post-template-default,single,single-post,postid-440,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Chocolaatjes met pindakaasvulling

Chocolaatjes met pindakaasvulling

Deze chocolaatjes met pindakaasvulling zijn gemakkelijk te maken en bevatten geen suiker, zijn gluten-  en zuivelvrij

Ingrediënten vulling:

190 gr pindakaas (zonder suiker)
2 el kokosolie
1 tl vanille extract
1/2 tl vloeibare stevia (evt chocolade smaak van Sweet Stevia)

Coating:
130 gr pure chocola (>70% cacao)
1 el kokosolie

Instructies:

  1. Smelt in een kom de pindakaas met de kokosolie (30 seconde in de magnetron of au bain marie) en roer net zolang totdat het mooi 1 geheel is geworden.
  2. Roer het vanille extract en de stevia erdoor
  3. Proef en voeg toe naar smaak indien gewenst.
  4. Giet de substantie in silicone vormpjes en zet dit voor ca. 1 uur in de vriezer.
  5. Haal vervolgens de pindakaasvulling uit de siliconevormpjes en zet dit even apart op een bakpapiertje.
  6. Smelt de pure chocola en de kokosolie (au bain marie of in de magnetron) en roer dit goed door elkaar tot een mooie gladde substantie.
  7. Giet een klein laagje in de vormpjes tot het half gevuld is.
  8. Doe vervolgens het bevroren pindakaasvormpje hier bovenop en druk het een beetje aan zodat de chocolade erovenuit komt.
  9. Doe hier een klein beetje chocolade bovenop totdat het gehele pindakaaslaagje bedekt is.
  10. Bewaar dit vervolgens in de vriezer, totdat het goed hard geworden in. Daarna de chocolaatjes uit de vormpjes halen en op een bordje in de koelkast bewaren.

Geniet ervan (niet allemaal tegelijk opeten?)