Anders Eten | Amandelkoekjes met sinaasappel en kaneel
438
post-template-default,single,single-post,postid-438,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Amandelkoekjes met sinaasappel en kaneel

Amandelkoekjes met sinaasappel en kaneel

Voor ca. 20 stuks
70 gr kokosmeel
40 gr amandelmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
1/2 tl kaneel
1/2 tl kardemom
200 gr amandelpasta
5 el Erythritol
1 snufje zout
100 gr fijngemalen amandelen
Ca. 3 druppels WildOrange essentiële olie*
(*in plaats van essentiële olie kan je ook 1 onbespoten sinaasappel gebruiken. De sinaasappel heet wassen en afdrogen. 1 Theelepel geraspte schil en 1 ijslepel sap uitpersen).

Meel met bakpoeder en de kruiden mengen in een kom gieten. Hier doe je de essentiële olie bij (of de sinaasappelschil en sap). Amandelpasta, Erythritol en zout eveneens toevoegen. Alles goed doorkneden en een ca. 3 cm dikke rol maken. De gemalen amandelen op een bord leggen en vervolgens hier de rol doorheen walsen. Dan in folie wikkelen en voor ca. 1 uur in de koelkast zetten.

De oven voorverwarmen op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. De rol in plakken van ca. 0,5 cm snijden en de plakjes op het bakpapier leggen en voor 10 minuten bakken in het midden van de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Uit de oven halen en helemaal goed af laten koelen.

Geniet ervan!