Anders Eten | Alfredosaus
422
post-template-default,single,single-post,postid-422,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Alfredosaus

Alfredosaus

Alfredosaus is een van de makkelijkste en beste pastasauzen, maar is ook zo veelzijdig dat het ook heerlijk bij gestoomde groenten is.
Koop, voor het beste resultaat, een stuk Parmezaanse kaas en pecorino, en rasp het zelf.

Ingredienten (voor 6 porties van 60 ml)
2 el ongezouten boter
375 ml room
60 g geraspte Parmezaanse kaas
60 g geraspte pecorino romano
1/8 tl witte peper
snufje versgeraspte nootmuskaat

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de room toe en laat zachtjes koken tot ingekookt tot 250 ml (na ongeveer 10 minuten).
Haal de pan van het vuur, roer de Parmezaanse kaas, de pecorino, peper en nootmuskaat erdoor tot de kazen zijn gesmolten en de saus glas is. Serveer meteen.